Supergoda limpor!
0,5 dl Vatten
1 påse Torrjäst
1 tsk Salt
2 msk Sirap
1 dl Havrekli
1 dl Skalade solrosfrön
0,5 dl Linfrön
1,5 dl Fullkornsflingor
10 dl Vetemjöl
Vatten+sirap
1 påse Torrjäst
1 tsk Salt
2 msk Sirap
1 dl Havrekli
1 dl Skalade solrosfrön
0,5 dl Linfrön
1,5 dl Fullkornsflingor
10 dl Vetemjöl
Vatten+sirap
Värm vattnet till 42 grader och tillsätt salt och sirap. Tillsätt fröna, kli, flingor och hälften av mjölet blandat med jästen.
Tillsätt resten av mjölet tills degen är smidig och släpper kanterna. Låt jäsa till dubbel storlek.
Tillsätt resten av mjölet tills degen är smidig och släpper kanterna. Låt jäsa till dubbel storlek.
Knåda degen till två limpor och lägg i smorda formar. Låt jäsa ca 1/2 - 1 timme. Pensla sedan med vatten-sirap blandningen.
Strö på frön, kli och flingor, och grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti