sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lemon cheesecake

Denna cheesecake var beställd till farsdagen!


Recept:

Botten:

175 g Domino kex
50 g smält Smör

Fyllning:

6 blad Gelatin
2 dl Grädde
1 brk Citronkvarg (Valio)
200 g Creme fraiche
400 g Naturell färskost
Saft och skal av 1 citron
1,5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker

Gelé:

3 dl Apelsinjuice
3 blad Gelatin

Krossa kexen i matberedare och tillsätt smöret.
Tryck ut blandningen i en smord form (24 cm i diameter).

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och tillsätt allt annat utom citronsaften.

Koka upp citronsaften och tillsätt gelatinet. Låt svalna och tillsätt sedan i smeten under omrörning.
Häll fyllningen ovanpå bottnet och ställ kallt några timmar.

Gelén: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp en del av saften och tillsätt gelatinet. Låt svalna och blanda med resten av saften. Låt stå en stund och häll sedan försiktigt på kakan. Låt stå över natten.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti