lauantai 17. marraskuuta 2012

Bröllopstårtor - Halloncheesecake


Tillsammans med mamma gjorde vi bröllopstårtor till mina goda vänners bröllop!

Det var nog ett tidskrävande projekt. Gjorde bottnen på fredag morgonen, fredag eftermiddan fylldes tårtorna och transporterades till en lokal med bättre kylskåpsutrymme. På fredag kvällen gjordes saftgelén ovanpå. Kakorna garnerades på lördag förmiddag! Tyvärr hann blommorna börja smälta lite ändå innan kvällen, så de såg inte exakt ut som på dessa bilder, men som tur var kakorna goda och få personer lade märke till dessa skönhetsmissar =)


Recept:

175 g Domino kex
50 g smör

4 blad gelatin
250 g färska hallon (frysta utländska måste kokas)
200 g naturell färskost
125 g Creme fraiche
1 1/4 dl socker
2 dl vispgrädde
citronsaft

2,5 dl röd saft:
hallon
socker
2 blad gelatin

Hacka kexen och blanda i smält smör. Häll i en 24 cm form med löstagbar kant och tryck ner till ett jämt botten.

Sätt gelatinet i blöt i kallt vatten (10 min.)
Blanda färskost, creme fraiche och socker i en skål.
Krama vattnet ut gelatinet och blanda med lite uppkokt citronsaft. Låt svalna lite. Blanda sedan med ostblandningen. Vispa grädden och blanda i.
Bred ut ca. en tredjedel av fyllningen på kexbottnet, rada på hallonen och bred på resten av fyllningen. Ställ i kallt minst 2 timmar.

Jag gjorde min egen saft, men går klart också att använda färdig hallonsaft.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp hallon och vatten (2 min.). Sila och mät upp saften. Ifall mindre än 2,5 dl tillsätt vatten.
Lägg tillbaka på värmen och smaka av med socker, tillsätt gelatinet och låt svalna.

När saften svalnat, häll försiktigt på kakan och ställ kallt igen.




I denna version är fyllningen gjord 1,5 gånger receptet för att bra täcka hallonen!




Grattis Erika & Micke!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti