Botten:
300 g mandelmassa
rivet skal och saft från 1 citron
3 ägg
2 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
rivet skal och saft från 1 citron
3 ägg
2 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
1 vaniljstång
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
Till garnering: jordgubbar, lönnsirap och citronmeliss
Riv mandelmassan grovt och blanda med det rivna citronskalet och äggen, i en matberedare eller med elvisp.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills massan är slät. Häll i en smord och bröad låg kakform.
Grädda ca. en halv timme i 150 grader varmluftsugn.
Låt svalna en stund, stjälp sedan upp och låt kallna.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills massan är slät. Häll i en smord och bröad låg kakform.
Grädda ca. en halv timme i 150 grader varmluftsugn.
Låt svalna en stund, stjälp sedan upp och låt kallna.
Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med mascarponen och vispad grädde. Blanda till sist i sockret.
Häll smeten på kakbottnet och garnera med jordgubbar och citronmeliss. Häll på lönnsirap.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti