lauantai 17. marraskuuta 2012

Lemon Curd


Har länge funderat på att pröva laga egen Lemon Curd, så nu gjorde jag ett försök men Kinuskikissas recept.
Gott blev det, smakade precis som krämen i citron-marängpaj! Passade perfekt som fyllning i Macaronsen. Är också väldigt lämplig fyllning eftersom det kommer 3 äggvitor till macaronsen, och i detta recept kommer det 3 gulor! 2 flugor i en smäll lixom =)


Ingredienser:
Skalet från 2 citroner
1 dl Citronsaft
3 äggulor
3/4 dl Syltsocker
3/4 dl socker
50 g Smör - rumsvarmt
Tillredning:
Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Hetta upp tills smeten kokar under ständig vispning. Sänk sedan värmen och låt koka tills smeten tjocknar (ca 5 min.) Häll upp smeten i en skål och ställ i kallt vattenbad. Vispa med elvisp på låg effekt tills smeten blir fluffig. Lägg i smöret skuret i små bitar. Vispa tills smeten är slät.
Häll upp i en glasburk och ställ kallt. Lemon curden håller i kylskåp ca 2 veckor. Låt stå några timmar före du använder den till att t.ex. fylla macarons.
Går också att använda som tårtfyllning istället för sylt och marmelad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti