sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Blåbärs cupcakes med vitchokladfrosting!


Recept:

100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
blåbär

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält avsvalnat smör och mjölk.
Tillsätt mjöl och bakpulver, och vänd till sist försiktigt ner blåbären!
Grädda ca.15 minuter i 175 grader varmluftsugn (200 grader i vanlig).

Vitchokladsfrosting:

150 g vit choklad
3 dl florsocker
0,5 dl mjölk
1/2 tsk vaniljextrakt
85 g smör - rumstempererat
1 nypa salt

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron, låt svalna.
Blanda mjölk, vanilj och florsocker. Tillsätt smör och salt och vispa tills smeten är slät.
Rör ner chokladen (och färg). Ställ i kallt en stund före spritsning.

Åt mig blev det 19 st muffins, men frostingen räckte bara till 13, så ifall man vill dekorera alla muffins lönar det sig att göra dubbelsats av frostingen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti