lauantai 17. marraskuuta 2012

Glutenfri kladdkaka / Gluteeniton mutakakku

En supergod kladdkaka för alla chokladälskaren! Vi åt av den som dessert samma dag som den var bakad, och den va supergod, jättekladdig å rinnig =) Efter en dag i kylskåpet smakade den som en helt annan kaka; riktigt maffig å kletig, perfekt till kaffet! =) Supergod med lite hallonmelba och vispad grädde!




Recept:
100 g Smör
200 g Mörk choklad
200 g Florsocker
4 Äggulor
4 Äggvitor
1,5 msk Potatismjöl
1 tsk Vaniljsocker

Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm) och täck bottnet med bakplåtspapper.
Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen svalna lite.
Vispa äggulor och florsocker poröst. Tillsätt potatismjöl och vaniljsocker. Rör ner blandningen i chokladmassan.
Vispa äggvitorna till hårt skum, och vänd försiktigt ner i smeten.
Grädda i mellersta delen av ugnen (180 grader) 20-25 min. Den färdiga kakan skall kännas lös i mitten med frasiga kanter.
Receptet hittat här!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti