Recept:
100 g Smör
200 g Mörk choklad
200 g Florsocker
4 Äggulor
4 Äggvitor
1,5 msk Potatismjöl
1 tsk Vaniljsocker
200 g Mörk choklad
200 g Florsocker
4 Äggulor
4 Äggvitor
1,5 msk Potatismjöl
1 tsk Vaniljsocker
Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm) och täck bottnet med bakplåtspapper.
Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen svalna lite.
Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen svalna lite.
Vispa äggulor och florsocker poröst. Tillsätt potatismjöl och vaniljsocker. Rör ner blandningen i chokladmassan.
Vispa äggvitorna till hårt skum, och vänd försiktigt ner i smeten.
Grädda i mellersta delen av ugnen (180 grader) 20-25 min. Den färdiga kakan skall kännas lös i mitten med frasiga kanter.
Receptet hittat här!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti