lauantai 17. marraskuuta 2012

Fotspårskex / Varvaskeksejä

Sådana här kex åkte iväg till en liten killes namnfest!



Recept på goda ljusa vaniljkex hittade jag på Merjas sida!

Det här blir en stor sats, men det går bra att frysa degen och göra mer kex en annan gång!

250 g Smör
3 dl Socker
3 ägg
8 dl Vetemjöl
1/2 tsk Soda
1/2 tsk Bakpulver
1 1/2 tsk Vaniljsocker

Vispa smör och socker poröst. Tilsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Blanda ordentligt och ställ sedan kallt minst en timme.
Ta en bit av degen och knåda den smidig. Kavla ut till en platta och tryck ut kex. Ställ dem på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda i 175 graders ugn på näst-nedersta falsen i 7-12 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti