Nu va den speciellt god eftersom den va bakad med äppel från vår egen gård! Denna kaka är också lite speciell eftersom den är som en blandning mellan vanlig äppelkaka med kvarg och smulpaj!
Recept:
Botten:
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning:
3-4 äpplen
kanel
2 dl kvarg
1 ägg
1/2 dl mjölk
1/5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
kanel
2 dl kvarg
1 ägg
1/2 dl mjölk
1/5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Ovanpå:
75 g smör
1/2 dl socker
3 dl havreflingor
1/2 dl socker
3 dl havreflingor
Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm). Vispa rumsvarmt smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt de övriga ingredienserna och bred ut degen i kakformen, även upp på kanterna.
Skala äpplena och skär i skivor. Bred ut dem i kakformen och strö på kanel. Blanda fyllningens övriga ingredienser och bred på äpplena.
Smält smöret och tillsätt sockret och havreflingorna. Strö på kakan. Grädda kakan ca 55 minuter i 175 grader.
Servera kakan ljummen med vaniljsås! MUMS!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti