lauantai 17. marraskuuta 2012

Key lime pie


Har väldigt länge varit sugen på att testa den här pajen! Och äntligen blev det av! Å visst var den god!
Den e fräsh, syrlig å söt på samma gång å riktigt smälter i munnen 
Det finns en massa recept och varianter på denna paj på internet, men gjorde min enligt Kodin Kuvalehtis recept.


Recept:
4 äggulor
4-5 Limefrukter
1 burk (375 g) sötad kondenserad mjölk
75 g smör
140 g digestive kex
2 msk socker
2 dl grädde

Tvätta limefrukterna och riv skalet så att det blir 1 msk. Pressa saften ur dem; det behövs 1,5 dl.
Lägg äggulorna och lime-skalet i en skål och vispa tills smeten blivit fluffig. Tillsätt mjölken och vispa tills smeten är väl blandad. Tillsätt limesaften och vispa ännu en stund. Täck skålen med plastfolie och ställ kallt 1/2 timme.
Lägg ugnen på 175 grader. Krossa digestive-kexen (det behövs 3 1/4 dl) och blanda med smält smör och socker. Tryck ut blandningen i en smord form (jag använde en 24 cm form med löstagbara kanter) både på bottnet och kanterna. Förgrädda bottnet i 15 minuter.
Tag bottnet ur ugnen och häll på fyllningen. Grädda pajen i ytterligare 15-20 minuter tills fyllningen har stannat, men ännu rör på sig lite i mitten då du skakar formen.
Låt pajen svalna i rumstemperatur och ställ sedan kallt i minst 3 timmar eller gärna över natten.
Garnera just före servering. Vispa grädden och smaksätt med socker och vaniljsocker. Spritsa eller bred på pajen. Jag garnerade dessutom med en lime-ros och grönt dekorationssocker!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti