Detta var det godaste jag ätit på länge! Gjorde denna dessert då vi hade vänner på besök
Blåbärsmaränger, ca 20 st.:
(Receptet är från tidningen Hembakat)
3 äggvitor
1 msk citronsaft
2 dl socker
1/2 dl frysta, tinade blåbär
Vispa äggvitor, citronsaft och en del av sockert tills det blir vitt och flufffigt. Tillsätt resten av sockret i omgångar och vispa tills smeten är blank och hård.
Vänd slarvigt för hand ner blåbären med sin saft.
Klicka ut matskedsstora maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 100 graders ugn (mellersta falsen) ca 2-3 timmar. Marängerna skall bli torra men inte få färg.
Blåbärssirap med vanilj, recept från Tasteline!
* Varva maränger, vaniljglass, färska blåbär & hallon & vispad grädde på ett serveringsfat! Ringla över blåbärssirap. NJUT!! *
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti