lauantai 17. marraskuuta 2012

Fullkornsbröd / Täysjyväleipä

Riktigt gott bröd =)
Receptet hittat på denna blogg.



Recept:
(2 limpor)
1/2 l Vatten
1 påse torrjäst (11 g)
1 tsk salt
1 msk sirap
2 dl fullkornsveteflingor (havregryn passar också)
2 dl fint fullkornsrågmjöl
6-8 dl vetemjöl
Blanda jäst, salt, flingor och rågmjöl i en bunke.
Värm vattnet till 42 grader och tillsätt sirapen. Blanda med mjölblandningen.
Tillsätt vetemjöl och knåda degen smidig.
Låt jäsa 1/2 - 1 timme. Knåda bort alla luftbubblor och baka ut till 2 bröd. Pensla med mjölk och sikta på ordentligt med vetemjöl. Skär snitt på bröden med en vass kniv. Låt jäsa ytterligare 1/2 timme.
Grädda 30-35 minuter i 200 graders ugn.

Jättegott som nygräddat med lite smör på =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti