torstai 31. lokakuuta 2013

Halloween style Cheesecake

Den här cheesecaken gjorde jag till vår egen lilla Halloween fest, som jag ordnade till sonen och hans kompisar.



Recept:

Brownie-botten (från Kinuskikissa)

125 g smör
75 g mörk choklad
2 dl socker
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Klä bottnet på en form med löstagbara kanter (24 cm) med bakplåtspapper. Pensla formens kanter med smält smör.
Smält smöret i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör till smeten är slät.
Tillsätt socker, vaniljsocker och salt.
Tillsätt äggen, ett i taget och till sist vetemjölet.
Grädda ca. 15 minuter i 175 graders ugn. Låt svalna helt. Fukta bottnet lätt med apelsinsaft.

Chokladmousse 1 sats, recept finns här!

Apelsinmousse

4 dl Vispgrädde
200 g apelsinfärskost (Valio)
socker
2 apelsiner
4 blad gelatin

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden och tillsätt färskosten. Pressa saften ur den ena apelsinen och skär den andra apelsinen i små bitar (endast fruktköttet). Tillsätt apelsinbitarna i grädden, och smaka av med socker.
Koka upp apelsinsaften och tillsätt gelatinet. Låt svalna och häll i en tunn stråle under vispning i smeten.

Häll mousserna på brownie-bottnet i formen. Låt stelna ordentligt (jag lät även chokladmoussen stelna lite före jag gjorde apelsinmoussen.

Apelsingelé

3 dl apelsinjuice
3 blad gelatin

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp litet av saften och smält gelatinet i den. Låt svalna lite och blanda med resten av saften. Skeda över kakan. (P.g.a. Halloween temat tillsatte jag lite röd livsmedelsfärg i saften, för att få den orange.) Låt stelna ordentligt. Dekorera kakan t.ex. med smält choklad.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti